Spil brætspil med dit barn | AssensBibliotekerne

Spil brætspil med dit barn

Gode brætspil
Photo: Spilforsider

Hvorfor skal du spille brætspil med dit barn? Det korte svar er selvfølgelig, at det er sjovt, men brætspil kan faktisk også styrke barnets udvikling


Brætspillet Drop ItSelvfølgelig er der masser af sociale gevinster i at spille brætspil - samvær og nærvær for eksempel. Men derudover er der en masse andet at hente i brætspil. Her er tre gode grunde til, at du skal spille brætspil med dit barn.

  1. Brætspil kan træne forskellige færdigheder
    Rigtig mange brætspil for børn har – udover fokus på sjov og leg – også fokus på læring. Terningspil kan fx hjælpe dit barn med at lære at tælle, andre spil har fokus på farvegenkendelse, mens andre træner motoriske færdigheder.
     
  2. Brætspil kræver (og træner) tålmodighed og fordybelse
    Det kan være kedeligt at vente, men skal man spille med andre, må man lære at vente på, at det bliver ens tur. Heldigvis kan man så følge med i, hvad de andre gør, så ventetiden ikke bliver kedelig.
     
  3. Brætspil udvikler hjernen
    Vil man lære eller træne forskellige og anderledes måder at bruge sin hjerne på, er brætspil et fantastisk værktøj. Dit barn kan træne logisk og strategisk tænkning, når I spiller noget udfordrende. Fortæl hvorfor du foretager dit træk, som du gør, så dit barn kan forstå og lære taktikken i spillet.

Så der er masser af gode grunde til at spille brætspil med dine børn - og med andre for den sags skyld!

 

Jeg kan varmt anbefale disse brætspil, som også kan spilles af yngre børn:

Match Madness
Sjovt og enkelt spil, hvor det gælder om at være hurtig og holde hovedet koldt. I vender et kort og skal hver især placere 5 farvede blokke, så de danner mønsteret på kortet. 1-4 spillere. Fra 7 år.

Bärenpark
Hyggeligt spil, hvor I skal bygge hver jeres bjørnepark. Pladsen er begrænset, så vær omhyggelig med at bygge, så der bliver plads til så meget som muligt. 2-4 spillere. Fra 8 år.

Concept
Anderledes spil, hvor I skal gætte personer, ord og udtryk ud fra spillepladens ikoner. Det ene hold vælger et ord, som de skal vise ved at markere forskellige ikoner, mens det andet hold skal gætte ordet. 4-12 spillere. Fra 10 år.

Kingdomino
Fint og enkelt spil, hvor I  skal opbygge hver jeres kongerige. Kongeriget bygges af dominobrikker, som består af felter med vand, mark, skov eller bjerg, og hver ny brik skal passe til de øvrige. 2-4 spillere. Fra 8 år.

Patchwork
Hyggeligt spil for 2 spillere, hvor I skal lave jeres eget tæppe med små stofbrikker. Brikkerne har forskellige faconer, så det er noget af et puslespil at få dem til at danne et firkantet tæppe. 2 spillere. Fra 8 år.

Bohnanza
Sjovt kortspil, hvor I hver har to marker, som I skal dyrke bønner på. Nogle bønnetyper er mere sjældne end andre, men til gengæld giver de et bedre udbytte, når I sælger dem. 2-7 spillere. Fra 10 år.

Drop It
Anderledes spil, hvor I på skift skal smide en brik ned i et tårn. Brikkerne har forskellige farver og former, og de må ikke røre ved andre brikker i samme farve eller form, så det er faktisk ikke så nemt. 2-4 spillere. Fra 8 år.

0-9
Strategisk spil, hvor I skal placere talbrikker i forskellige former, så de giver flest point. Er du - som mig - gammel Tetris-mester, er det lige spillet for dig! 1-4 spillere. Fra 8 år.

Carcasonne
Klassisk og enkelt strategispil, hvor I kæmper om at bygge de største byer og de længste veje. 2-5 spillere. Fra 7 år.

 

Se en liste over AssensBibliotekernes brætspil

Du kan også bestille brætspil fra andre biblioteker i landet via Bibliotek.dk.



Af: lrchr

Udgivet: Tirsdag 4. januar 2022 • Opdateret: Tirsdag 3. oktober 2023