Ny detektivserie for børn | AssensBibliotekerne

Ny detektivserie for børn

Bogforside: Klodeklubben
Photo: Bogforside

Læs "Klodeklubben – de sorte svaner" af Ruth Lillegraven


Et skib sejler ind i molen ud for fabrikken i den lille by, hvor Vera, Sigurd og Milo, der går i 5. klasse, bor. Kort efter opdager de tre venner, at fjorden er forurenet, og de hvide svaner er smurt ind i sort olie. Kommer olien fra det ødelagte skib? Eller er det den rige fabriksejer, der dumper olie i vandet? Og er hans mystiske assistent indblandet? Da hverken politiet eller lokalavisen tror på det, Vera, Sigurd og Milo fortæller, må Klodeklubben tage sagen i egen hånd.

”De sorte svaner” er første bog i serien om Klodeklubben, et detektivbureau med speciale i sager om klima og miljø. Bogen henvender sig til alle børn, der kan lide en god detektivhistorie og er interesseret i klima og omsorg for vores natur. Det er en spændende og underholdende historie, som kan læses højt fra 6 år og selvlæses fra ca. 9 år. Der er mange gode illustrationer, der hjælper selvlæsningen godt på vej. Bagerst i bogen er der bonusviden om bogens emne;  oliespild i havet. De ekstra klimaoplysninger supplerer bogens handling fint, så den gode læseoplevelse krydres med fakta for både barn og den voksne oplæser.

Anbefalet af
Anni Jensen, børnebibliotekar

 

Ruth Lillegraven (f. 1978): Klodeklubben - de sorte svaner
Serie: 
Børnene Vera, Sigurd og Milo skal forsøge at opklare hvem der hælder olie ud i fjorden. Højtlæsning fra 6 år, selvlæsning fra 9 år


Af: lrchr

Udgivet: Torsdag 9. september 2021 • Opdateret: Tirsdag 27. september 2022