Spændende ungdomsbøger på engelsk | AssensBibliotekerne

Spændende ungdomsbøger på engelsk

Dekorativt billede
Photo: AssensBibliotekerne

Edel anbefaler to af vores nyindkøbte ungdomsbøger på engelsk


Biblioteket har fået ungdomsbøger på engelsk, og det har jeg glædet mig til. Derfor valgte jeg at læse The Gilded Ones og Instructions For Dancing. 

 

The Gilded Ones

Det første bog jeg læste var The Gilded Ones. The Gilded Ones er en ny og spændende ungdoms- fantasy. Forsiden fangede mit blik med det samme og jeg vidste, at den ville blive spændende.

 

Bogen handler om pigen Deka. Deka bor i en lille religiøs landsby oppe i Norden. Her tror folk på Den Uendelige Visdom, og følger, hvad den siger. Den Uendelige Visdom fortæller, at hvis en pige har guld blod, er hun beskidt og skal dræbes. Derfor tester de alle piger, når de bliver 16 år i Blod Ceremonien. De tester pigerne ved at snitte dem med en kniv, og hvis de bløder guld, tager de dem. Piger der har guld blod kaldes The Gilded Ones, og de har specielle kræfter. The Gilded Ones er meget stærkere, hurtigere og lever længere end normale mennesker. Derudover er de rigtig svære at dræbe. Hvis de bliver dræbt, falder de i en Forgyldt Søvn, hvor de healer sig selv. Der er kun en ting, der kan dræbe dem, og det er forskelligt fra person til person, hvad det er. Fordi de er bedre end normale mennesker, begynder Kejseren at samle dem, for at lave en hær mod The Deathshrieks, som er menneskelige monstre med læderhud. Men Deka er ikke som de andre, og der sker mærkelige ting med hende. Hvad er det, der holdes hemmeligt og hvad vil der ske med hende, når de har dræbt alle Deathshrieks. 

 

The Gilded Ones handler om kampen for retfærdigheden og kvinders rettigheder. Namina Forna har skrevet en spændende historie og før man ved af det, er man færdig. Hvis du elsker fantasy, gerne ville blive bedre til engelsk eller bare gerne ville læse en god bog, vil jeg anbefale The Gilded Ones. 

 

Instructions for Dancing

Den anden bog jeg læste var Instructions For Dancing. Instructions For Dancing er skrevet af Nicola Yoon, som også har skrevet Alt Eller Intet og Solen Er Også En Stjerne. Nicola Yoon skriver altid spændende og smukke kærlighedshistorier og hun giver den også alt i Instructions For Dancing. 

 

I bogen bliver Evies forældre skilt. Et par dage senere finder hun ud af, at hendes far var hendes mor utro. Efter det mister Evie sin tro på kærlighed. Da hun tager ned for at aflevere alle sine kærlighedsbøger til et lille gratis bibliotek, møder hun en kvinde, som holder styr på biblioteket. Som tak for alle bøgerne, giver kvinden Evie en bog. Bogen hedder Instructions For Dancing. Ikke lang tid efter begynder hun at få syner. Hver gang hun ser et forelsket par kysse, ser hun syner om deres forhold. Hun ser hvordan deres forhold starter, hvordan det går og hvordan det slutter. Evie mister mere og mere troen på kærlighed. For at få synerne til at gå væk, tjekker hun bogen for spor. Bag i bogen står der, at den skal afleveres til La Brea Dance Studio, hvis man finder den. Derfor tager hun til La Brea Dance Studio. Der hun kommer derhen, bliver hun skrevet op til en dansetime. Det viser sig, at hun kan lide at danse og er god til det. Hun bliver spurgt, om hun vil stille op til en amatørkonkurrence og hun svarer ja. Da hun dukker op til første træning, møder hun sin nye makker X. X er høj, sød og åbensindet. Evie begynder at undre sig over om kærlighed er en god ting og om det måske er noget for hende. Men hun ser stadig syner. Spørgsmålet er, om de vil vinde dansekonkurrencen, om hendes syner vil forsvinde og om hun forelsker sig i X. 

 

Instructions for dancing handler om troen på kærlighed og om at holde sammen som familie. Bogen er en spændende og anderledes kærlighedshistorie. Jeg vil klart anbefale bogen til alle der elsker en god historie.

 

Edel, 15 år

Namina Forna (f. 1987): The gilded ones
Serie: 
Deka prays for red blood so she can finally feel like she belongs. But on the day of the ceremony her blood runs gold. A mysterious woman comes to her with a choice: stay in the village and submit to her fate, or leave to fight for the emperor in an army of girls just like her. They are called alaki - near-immortals with rare gifts
Nicola Yoon: Instructions for dancing
Af Nicola Yoon (2021)
Evie is disillusioned about love ever since her dad left her mum for another woman - she's even throwing out her beloved romance novel collection. When she's given a copy of a book called "Instructions for dancing", and follows a note inside to a dilapidated dance studio, she discovers she has a strange and unwelcome gift. When a couple kisses in front of her, she can see their whole relationship play out


Af: annsk

Udgivet: Mandag 27. december 2021 • Opdateret: Mandag 27. december 2021