Forfatterstafet - Glenn Bech | AssensBibliotekerne

Forfatterstafet - Glenn Bech

Glenn Bech
Photo: Forfatterweb

Glenn Bech er den fjerde forfatter i efterårets forfatterstafet


Glenn Bech: Vi skal gøre op med klassesamfundet

Glenn Bech har netop fået udgivet bogen "Jeg anerkender ikke længere jeres autoritet". Han kalder det selv et manifest, men det er også en roman og Glenn Bech går hårdt til den, når han langer ud efter de privilegerede middelklasse-danskere i denne bog. De store temaer i bogen er: Privilegier, oprør mod klassesamfundet, homofobi og giftig maskulinitet.

Glenn Bech siger selv om bogen ""Den her bog mangler jeg derude. Og der er ikke nogen, der ville eller måske kunne have skrevet den her bog. Jeg har følt, det har været nødvendigt. Jeg har følt, vi mangler et perspektiv – og har manglet det i nogle år i samfundsdebatten. Nemlig spørgsmålet omkring klasse." 

Glenn Bechs første og meget roste roman "Farskibet" handler om hans far, som tog sit eget liv, da Glenn var fem år og hans lillebror tre år. Efterfølgende havde hans mor skiftende kærester, noget som i den grad kom til at påvirke drengenes barndom med både psykisk og fysisk vold. Glenn var en ensom dreng, der blev moppet af sine jævnaldrende og måske derfor ofte foretrak at spille computerspil for sig selv, fremfor at være sammen med andre drenge. 

Hør mere om forfatterens arbejde og inspirationskilder i interviewet med Forfatterwebs litteraturformidler Sarah Corner-Walker Hvidberg.

 

Læs mere om Glenn Bech på Forfatterweb (husk at du skal være logget ind med din bibliotekskode)

 

Bøger af Glenn Bech

 

 

Glenn Bech (f. 1991-04-08): Jeg anerkender ikke længere jeres autoritet : manifest
Fremragende lyrisk kampskrift, der gør, raser og bider af det klassesamfund, der bestemt ikke er dødt, men hvis effekter ofte overses i dagens Danmark. Bogen henvender sig bredt, men er ikke mindst til dem, som de sidste mange år har diskuteret identitetspolitik og LGBT+ rettigheder
Glenn Bech (f. 1991-04-08): Farskibet : roman
"Med dit selvmord slog du børnene vi lige havde været, ihjel". Erindringsroman om forfatterens opvækst i Horsens, hvor mor og to sønner kæmper for at finde fodfæste efter farens selvmord. For læsere, der er åbne over for virkelighedsnære bøger skrevet i en delvis lyrisk og eksperimenterende form


Af: annsk

Udgivet: Tirsdag 4. oktober 2022 • Opdateret: Mandag 10. oktober 2022