Forfatterstafet - Kristian Leth | AssensBibliotekerne

Forfatterstafet - Kristian Leth

Kristian Leth
Photo: Forfatterweb

Ottende forfatter i efterårets forfatterstafet er Kristian Leth


Kristian Leth: Teksten skal vibrere i læseren

Kristian Leth er en mand med mange talenter. Han arbejder både som forfatter, musiker, forsanger, skuespiller og formidler.  Som forfatter har han skrevet digte, en fantasyroman "Mithos" og flere fagbøger.

Hans seneste bøger er to esseayssamlinger "En vej ud af tågen" og "En tid med mirakler" (begge fra 2022) og begge en del af en triologi, der dybest set undersøger hvad der sker, når man sætter sig til at skrive.

 

Kristian Leth har vundet flere priser:

DR’s Sprogpris, 2013. KLF, Kirke & Mediers buket for god formidling af etik og trosstof, 2014. Prix Radio-prisen Årets musikprogram for de fire programmer ’Kristian Leth og Outsideren’ på DR P2, 2017.

 

Hans seneste bøger er to essaysamlinger "En vej ud af tågen" og "En tid med mirakler" (begge fra 2022) og begge en del af en triologi, der dybest set undersøger hvad der sker, når man sætter sig til at skrive.

Kristian Leth: “Litteraturen er ærlig, når den handler om noget der klinger indeni os. Hvis ikke den gør det, er den ikke værd at læse. Ligegyldigt om den foregår rundt om et køkkenbord eller på en stjerne langt væk.”

 

Hør mere om forfatterens arbejde og inspirationskilder i interviewet med Forfatterwebs litteraturformidler Sarah Corner-Walker Hvidberg.

 

Læs mere om Kristian Leth på Forfatterweb (husk at du skal være logget ind med din bibliotekskode)

 

Bøger af Kristian Leth - bemærk, at nogle af titlerne er e-bøger. Ønsker man e-bøgerne i trykt udgave, kan de bestilles på www.bibliotek.dk

 

 

Kristian Leth (f. 1980): Vinden ind ad døren : digte
Digte, der søger efter svar i de store religioner og myter, i naturen og i det private
Kristian Leth (f. 1980): Mithos : roman
Fantasy. Drengen Taom lever i landet Mella, et kejserdrømme, som er styret af fornuft og rationaler, og hvor al magi er forbudt. I syner ser Taom, hvordan verden vil gå under. Hvorfor og hvordan den måske kan reddes, bliver Taoms opgave at løse
Kristian Leth (f. 1980): Håb : et forsvar for fremtiden
Opgør med tidens fremherskende dommedagstænkning, hvor der fokuseres på krig, terror og pandemier, en kritik af mediernes ensidig fokus på negative nyheder, og en opfordring til at se mere positivt på fremtiden
Kristian Leth (f. 1980): Før og efter videnskab : digte
Digte der i en melankolsk grundtone, blander hverdagsbetragtninger med det mystiske, religiøse og filosofiske


Af: annsk

Udgivet: Onsdag 16. november 2022 • Opdateret: Onsdag 16. november 2022