Historier om kærlighed | AssensBibliotekerne

Historier om kærlighed

Dekorativt billede
Photo: Colourbox

Der findes mange slags kærlighedshistorier


Kærlighedshistorier findes i mange udgaver. Nogle er meget romantiske med en lykkelig slutning og det kan være rart at trække sig tilbage med sådan en bog, hvor man kan nyde den gode historie og glemme hverdagens trængsler og problemer.

Andre kærlighedshistorier er mere komplicerede og de ender (desværre) ikke altid godt. Men derfor kan det stadig være en god kærlighedshistorie.

 

Her er mit bud på syv gode romaner som alle handler om kærlighed, men på mange forskellige måder.

 

Stine Askov: Nøjsomheden

Mona elsker bøger og hun er så heldig, at hun arbejder i en boghandel. I boghandlen møder hun Nikolaj, som læser litteraturvidenskab. Hun forelsker sig i Nikolaj, men kan Mona, som er opvokset i ghettoen med en psykisk syg mor finde ud af det med Nikolaj, som er vokset op i en stor villa i den pæne ende af byen?

 

Daniela Krien: Kærligheden når det er alvor

I denne bog følger man fem forskellige kvinder, som lever meget forskellige kvindeliv. De er alle opvokset i DDR og de higer alle efter kærligheden. Undervejs i bogen krydses deres veje på forskellig vis.

 

Sara Paborn: Tidselhonning

Journalisten og kærlighedseksperten Ebba har mistet alt – sin karriere, sin mand og sin livslyst. Så får hun tilbudt muligheden for at interviewe Veronika, en ældre dame som har været gift med den samme mand i 60 år. Men den kærlighedshistorie Veronika gerne vil fortælle er ikke den om hendes mand, men den om hendes første store kærlighed, ham som hun mødte dengang hun som ung arbejdede på sin mors pensionat.

 

Zahra Pedersen: Ti kameler for Ameera

Den muslimske unge pige Ameera har både en god uddannelse og et godt job. Nu mangler hun bare manden i sit liv. I sin søgen efter en kæreste prøver hun forskellige ting af – både speeddating og forskellige muslimske dating-apps. Og samtidig lægges der planer i hendes familie om at finde den rette ægtemand. Men skal hun følge sit hjerte eller skal hun gifte sig med den familien har valgt?

 

Ingrid Persaud: Efter kærligheden

Betty bor alene med sin søn Solo efter at hendes voldelige og drikfældige mand faldt ned af trappen og døde. Der kan være svært at skaffe penge nok, så Betty udlejer et værelse til meget venlige og behagelige Mr. Chetan. Både Betty og Solo bliver glade for Mr. Chetan, men så sker der noget, som vender op og ned på det hele.

 

Torrey Peters: Detransition, Baby

Manden Ames var engang transkvinden Amy, som havde et stormfuldt kærlighedsforhold til transkvinden Reese. Nu er han mand igen og hans nuværende kæreste er blevet gravid. Men kan han finde ud af at være far og hvad med Reese, som han stadig har kontakt med? Kærlighedslivet kan være svært uanset hvilket køn og seksualitet man har.

 

Karsten Skov: Under samme måne

I 1945 flygter den unge tyske pige Erika til Sønderborg med sin mor. Her lærer de det tyske mindretal at kende og Erika forelsker sig i den unge mand Karl. Men kærligheden har svære vilkår i den urolige og kaotiske tid i krigens sidste dage.

 

Stine Askov: Nøjsomheden : roman
Af Stine Askov (2022)
Unge Mona er opvokset med en psykisk syg mor i ghettoen Nøjsomheden. Hun arbejder i en boghandel, hvor hun drømmer sig væk i bøgernes verden og bliver forelsket i kunden Nikolaj, der læser litteraturvidenskab og bor i den pæne del af byen. For læsere af ny dansk samtidslitteratur med noget på hjerte
Daniela Krien (f. 1975): Kærligheden når det er alvor : roman
Fem kvinders liv krydser hinanden på forskellige tidspunkter i livet. Fælles for dem alle er, at de er opvokset inden for DDRs grænser og de alle higer efter kærlighed. En kærlighed, som kommer til udtryk på forskellig vis
Sara Paborn (f. 1972): Tidselhonning
Ebba Lindqvist har mistet alt: karriere, mand og livsmod. En 79-årigs læserbrev i et ugeblad vækker noget i hende, og snart begiver hun sig mod den syd-svenske kyst for at interviewe den ældre dame om hendes lange ægteskab. Men det er en helt anden historie, hun får med hjem. En varm og velskrevet kærlighedshistorie til læsere af kvindeskildringer
Zahra Pedersen: Ti kameler for Ameera
Af Zahra Pedersen (2021)
Ameera leder efter kærligheden, men skal hun følge sit hjerte eller sin pligt? For læsere af chick lit
Ingrid Persaud: Efter kærligheden
Af Ingrid Persaud (2022)
Betty Ramdin bor alene med sin søn på Trinidad efter hendes voldelige ægtemands død. Da den elskelige mr. Chetan flytter ind som lejer, opstår en usædvanlig familie. En fremragende caribisk fortælling til alle læsere af psykologiske romaner
Torrey Peters (f. 1981): Detransition, baby : roman
Ames troede, at afskeden med livet som transkvinde ville gøre alting lettere. Men nu er hans kvindelige kæreste gravid, og forestillingen om at være far i et heteronormativt parforhold virker helt uoverskuelig. Skal man absolut kun være to forældre? Hudløs og udfordrende roman for alle, der har lyst til at læse mere om queers og transkvinder
Karsten Skov: Under samme måne : roman
Af Karsten Skov (2020)
17-årige Erika flygter fra Tyskland i januar 1945 og ender i Sønderborg. Her møder hun det tyske mindretal og Karl, som hun forelsker sig i. En rørende og oplysende dokumentarisk roman til alle læsere med historisk interesse


Af: annsk

Udgivet: Onsdag 3. august 2022 • Opdateret: Torsdag 4. august 2022