Lone anbefaler 2 skønne billedbøger om naturen | AssensBibliotekerne

Lone anbefaler 2 skønne billedbøger om naturen

Bogforside: Ida og Skipper
Photo: Bogforside

Tag med Ida og Skipper ud i naturen


Herlig billedbog som inspirerer til spændende oplevelser i naturen

Pigen Ida skal ud at gå tur med familiens hund, Skipper. Hun vil rigtig gerne have sin lillebror med, men han vil meget hellere blive hjemme for at spille på sin mobil. Da hun lover ham sit lørdagsslik, går han endelig med. Børnene får en rigtig skøn dag i naturen, hvor de bl.a. finder en død mus og roder i en myretue. Da børnene kommer hjem, fortæller lillebror deres mor om deres mange spændende oplevelser i naturen.

Børnene har en ven, Kloge Krage, som kommer med fakta undervejs - bl.a. om hvordan dyr og planter kan forsvare sig mod fjender via deres lugt. Sidst i bogen er forslag til aktiviteter, man kan lave i naturen - fx overnatte i det fri, bygge en hule, lave bål og presse blomster.

Bøgerne kan læses for børn fra 4 år og opefter, og de lægger helt klart op til, at man tager ud for at opleve naturen. Tegningerne er virkelig skønne og sat op som i en tegneserie.

Lån også den første bog i serien: "Ida og Skipper går en tur".

Anbefalet af Lone Rahbek Christensen

 

Thomas Neumann, Jan Solheim: Ida og Skipper går en tur
Serie: 
Ida går ture i naturen med hunden Skipper. Fuglen Kloge-kragen hjælper med at opklare de naturmysterier, de oplever i skoven, ved åen og på stranden. Fra 4 år
Thomas Neumann, Jan Solheim: Ida og Skipper på tur med lillebror
Serie: 
Ida skal gå tur med hunden Skipper, og hun får - efter lidt tid - overtalt sin lillebror til at gå med. Børnene får en rigtig skøn dag, hvor de oplever mange spændende ting i naturen. Billedbog for børn fra 4 år


Af: lrchr

Udgivet: Mandag 18. september 2023 • Opdateret: Mandag 22. april 2024