Respekt for Mathilde - Jørgen anbefaler | AssensBibliotekerne

Respekt for Mathilde - Jørgen anbefaler

CD-cover
Photo: Cover

Jørgen anbefaler Mathilde Falchs album "Live"


”For jeg kan li` mig selv, når jeg er sammen med dig, for du er lige så langt ude som mig”. Sådan en punch-line, taget fra virkelighedens verden (og sangen ”Væk fra den her virkelighed”), er der ikke mange ærlige kvindelige rocksolister, der kan præstere, men det kan Mathilde Falch. For hun er nemlig en personlighed, der gør indtryk!

 

Hun er datter af sangeren, skuespilleren, foredragsholderen og frem for alt rockmusikeren Michael Falch. Efterhånden har hun været aktiv kunstner i omk. 10 år og har netop udgivet sin 6. CD samt optrådt et utal af gange primært på rock-scener, men også ved kirkekoncerter og som foredragsholder. Her tager hun udgangspunkt i sit eget liv, som en del af tiden bestemt har været ”op ad bakke”.

 

MF har nemlig været både alkohol- og narkotikamisbruger, lidt af anoreksi, været indlagt som patient på psykiatrisk hospital i 6 måneder, skåret i sig selv og siden hen født en søn med den alvorlige sygdom refluks. Trods al modgangen  har hun alligevel klaret sig  og på alle måder været helt åben om sine problemer, og hvad alle disse udfordringer har givet af tanker og spekulationer og slitage på hendes psyke har været medvirkende til, at hun er blevet ambassadør for ”Sind” – foreningen som repræsenterer folk med psykisk sårbarhed. MF har ar på sjælen og dæmoner på skuldrene, og det er livets benhårde realiteter, hun har fat i.

 

Det er dog ikke mørke stunder alt sammen, for livet kan også indeholde kærlighed og forelskelse, og de følelser fortolker MF også på allerbedste måde og endda med et optimistisk strejf. Ved første lytning er det måske nok teksterne, du lægger mærke til, men den gode melodi har hun bestemt også fat i. Det hele kommer til udtryk på fornemmeste vis på hendes, efter undertegnedes mening, bedste album ”Mathilde Falch live”, hvor hun sammen med et særdeles velspillende band giver 15 af sine bedste numre, som i forhold til studie-albummenes version, virkelig har fået ekstra sjæl og mere  tempo. Lån straks CD`en på Assens-Bibliotekerne og hør mine 3 favoritter: ”Fører selv”, Stikkene savn” og ”En sidste gang”.

 

MF fortjener så absolut både personlig og især musikalsk opmærksomhed, og du snyder dig selv noget så gevaldigt, hvis du ikke, som mig, bliver en del af hendes publikum.  Respekt for Mathilde for hun er på alle måder bare sej! og så spiller hun i øvrigt i Assens her i juli måned 2021.


Jørgen Kristensen
Bibliotekar v. AssensBibliotekerne
 



Af: annsk

Udgivet: Mandag 28. juni 2021 • Opdateret: Onsdag 7. juli 2021