En søn og en brandvarm anbefaling - Jørgen anbefaler | AssensBibliotekerne

En søn og en brandvarm anbefaling - Jørgen anbefaler

bogforside
Photo: Bogforside

Jørgen anbefaler romanen "En søn" af Alejandro Paloma


En gang imellem støder man heldigvis på en helt uventet litteraturoplevelse, og ja en meget sjælden gang møder man rent faktisk et lille mesterværk, som man vil huske mange, mange år senere. Det er netop sket for undertegnede, som med stor begejstring lige har læst Alejandro Palomas bevægende og rørende roman ”En søn”. Måske er det ikke lige en bog, som du omgående hopper ombord i, men vær tålmodig og du bliver fyrsteligt belønnet.

Handlingen fortælles på skift mellem hovedpersonerne, og den teknik skal man som læser naturligvis lige vænne sig til. Det er en historie om venskab, om at søge trøst i fortællingens og fantasiens verden – om at kunne klare mere end man tror, man kan - om at navigere i en labyrint af sorg, både som barn og voksen og til sidst at have modet til at være sig selv, når man har allermest brug for hjælp.

Den 9-årige Guille er lige begyndt i 3. klasse på en ny skole, og selv om hans forældre tilsyneladende er separeret, er han en meget glad dreng, som er dybt fascineret af Disney filmen ”Mary Poppins”, som er en barnepige med magiske evner. Guille drømmer også om at have magiske evner og at kunne ændre verden med et trylleord. Selv om han er glad, er den lille dreng også speciel og har ingen kammerater, men kun en veninde. Faderen Manuel tror, der er noget galt med sønnen, mens sønnens klasselærer Sonia tror, det er faderen, der er noget galt med. Skolepsykologen Maria bliver også blandet ind i sagen, og hun går i gang med en række samtaler med Guille. Gennem det han IKKE fortæller bliver hun langsomt, men sikkert klar over, at både faderen og sønnen har en stor hemmelighed, som gør ondt …

Den hemmelighed bliver først afsløret på bogens allersidste sider.

 

Fortællingen blev i 2018 kåret til årets bedste spanske børne- og ungdomsroman, men det er, efter min og det danske forlags mening, i højere grad og måske i virkeligheden en roman for voksne. Bogen er pt. oversat til 20 sprog og en filmatisering er på vej.

 

Det er slet ikke nok for mig at give bogen en varm anbefaling, nej den fortjener så sandelig en - Brandvarm anbefaling!

 

Jørgen Kristensen

Bibliotekar ved AssensBibliotekerne



Af: annsk

Udgivet: Torsdag 28. april 2022 • Opdateret: Torsdag 28. april 2022