Spændende ungdomsbog anbefalet af Caroline | AssensBibliotekerne

Spændende ungdomsbog anbefalet af Caroline

Bogforside
Photo: Forlaget Mellemgaard

Vores praktikant Caroline anbefaler en god ungdomsbog


Fremtiden kan altid virke ukendt og skræmmende, derfor kan det være en ide at læse bøger, der handler om nogle på ens egen alder eller i samme situation, for at se hvordan de vil klare sig og løse de problemer de har. Der er i hvert fald mange der godt kan lide at læse bøger de kan relatere til. Modsat er det også bare dejligt at se synspunktet fra andres øjne en gang imellem. Det er bogen Ronnie af Nikolaj Tarp i hvert fald et godt eksempel på.

Historien er meget voldsom. Ronnie går på gymnasie og har aldrig rigtigt passet ind. Ronnie bliver holdt udenfor af sine klassekammerater, fordi Ronnies storebror sidder i fængsel for mord. Ronnie hader sin storebror, men senere ind i historien finder man ud af at storebroren faktisk tog Ronnies plads i fængsel og sagde det var ham selv der gjorde det. Ronnie er fuld af had og bliver bare endnu mere vred, når han finder ud af at hans kæreste bare var hans kæreste på grund af et væddemål. Bag al Ronnies vrede er der også stor fortrydelse og tårer der presser på.

Der er jo nok mange der kan relatere til de følelser han har på forskellige niveauer. Selvom jeg ikke fuldt ud kan relatere til Ronnie, vil jeg stadig sige at bogen var virkelig god. En gang imellem er det jo rart at se på tingene med et andet synspunkt.

Nikolaj Tarp: Ronnie
Af Nikolaj Tarp (2020)
Ronnie har det svært i sit liv. Han er udstødt på sit gymnasie, har blackouts og besvimelsesanfald. Hans ældre bror er kommet ud af fængslet, og han virker opsat på at "få talt ud om tingene" med Ronnie. For både unge og voksne, som kan lide medrivende ungdomsbøger


Af: biosm

Udgivet: Onsdag 25. oktober 2023 • Opdateret: Onsdag 25. oktober 2023