En stum bog der måske taler for sig selv - Jørgen anbefaler | AssensBibliotekerne

En stum bog der måske taler for sig selv - Jørgen anbefaler

Dekorativt billede
Photo: Forlaget Arvids

Hvem vil læse en besynderlig, men fascinerende bog?


Det vil en nysgerrig bibliotekar og måske også dig, kære læser?

 

Den erfarne og dygtige landmåler Alessandro Salomonsen har fået konstateret kræft, og lægen har givet ham et halvt år at leve i. Han begiver sig ud på sin måske sidste arbejdsopgave – et tilsyneladende nemt job, hvor han skal opmåle landskabet omkring en udslukt vulkan på den mindste af de Aoliske øer nord for Sicilien.

 

Men hans måleudstyr ender ved en fejl i Grækenland, og i ventetiden er han turist på øen. Han begynder at lære landskabet og øens beboere at kende og forelsker sig i hotelejerens smukke og handicappede søster Vera. Han køber en notesbog, og i den noterer han sig sine indtryk af øen og dens beboere. Både bogen og hans liv bliver efterhånden fyldt med oplevelser og stemninger, som på flere måder er med til at give hans liv en ny mening.

 

Da måleudstyret endelig ankommer, opdager han, at landskabet på underlig vis ikke lader sig opmåle. Er der noget galt med det eneste eksisterende kort (fra 1913) over øen? Er det en umulig vinkelmåling (tirangulation) pga. af magnetfelter eller er der en unaturlig forklaring? Et amerikansk filmhold, der vil optage en film om romerriget, bliver ramt af en rækker mystiske uheld, og det viser sig også, at en tidligere landmåler, i samme uforløste mission som Alessa fik sin egen uventede skæbne på øen. Alt sammen varsler det, at øen har sit eget gådefulde og næsten uforklarlige liv.

 

Dette er en lille, men fantastisk velskrevet roman, som har en dragende atmosfære og en afslutning, hvor du nok tænker ”Hov hvordan ender det her?” og så siger jeg ikke mere!

God fornøjelse med Sebastian Doubinsky`s ”Den stumme bog”.

 

Jørgen Kristensen

Bibliotekar v. AssensBibliotekerne



Af: annsk

Udgivet: Onsdag 11. januar 2023 • Opdateret: Onsdag 11. januar 2023