Urværksenglen | AssensBibliotekerne

Urværksenglen

Pigen læser
Photo: AssensBibliotekerne

Vores unge praktikant Maiken anbefaler


For læsere, der allerede kender Cassandra Clares Skyggejægerunivers fra bogserien ”Dødens instrumenter”, eller hvis du gerne vil have fantasy i en historisk tidsperiode, så er ”Urværksenglen” måske lige noget for dig. Bogen udkom i 2011 og kan derfor fejre 10-års jubilæum i år, men det gør den ikke mindre god.

Den 16-årige Tessa Gray ankommer til London i slutningen af 1800-tallet for at genforenes med hendes bror. Da Tessa ankommer til kajen bliver hun kidnappet af Mørkesøstrene, hvorefter hun lærer, at hun har overnaturlige kræfter og kan transformerer sig til andre mennesker. Det lykkes Tessa at flygte, hvorefter hun søger tilflugt hos Skyggejægerne, der er en flok udvalgte krigere med himmelske kræfter. De åbner Tessas øjne for en verden, hun aldrig vidste fandtes. En verden, hvor vampyrer, warlocks og andre overnaturlige væsner lever blandt gaderne i Londons underverden. Tessa må nu i jagten på at finde hendes bror hjælpe hendes nye allierede med at redde verden, hvilket bliver med livet som indsats.

Bogen er i Young Adult-kategorien og anbefales til læsere fra 12-13 år og opefter, da den omhandler tunge emner som stoffer og død. Derudover kan stemningen til tider også blive en lille smule gyseragtig, men det er en del af spændingen. Da det er den første bog i serien, skal man dog forvente, at handlingen ikke er så actionflydt.

”Urværksenglen” er den første bog i trilogien ”Djævelske mekanismer” og er en udbygning af Cassandra Clares univers om Skyggejægerne fra hendes bogserie ”Dødens instrumenter”. ”Djævelske mekanismer” er en forløber til ”Dødens instrumenter”, der tager læseren med tilbage til victoriatidens England. Skyggejægernes univers og bogens tidsperiode klæder hinanden, når man tager victoriatidens fascination med det gotiske i betragtning. Æraen er nemlig under sit polerede overklasseydre kendt for at have en skyggeside med en kriminel underverden og en betagelse for det okkulte, der er de perfekte omgivelser for at bringe overnaturlige væsners færden til live i ly af mørket.

Cassandra Clare: Urværksenglen
Af Cassandra Clare (2023)
16-årige Tessa rejser i slutningen af 1800-tallet til London. Først her opdager hun sine egne særlige evner og møder både skyggejægere, vampyrer, warlocks og andre uhyggelige væsener
Cassandra Clare: Urværks-englen
Af Cassandra Clare (2014)
16-årige Tessa rejser i slutningen af 1800-tallet til London. Først her opdager hun sine egne særlige evner og møder både skyggejægere, vampyrer, warlocks og andre uhyggelige væsener


Af: edina

Udgivet: Tirsdag 24. august 2021 • Opdateret: Tirsdag 24. august 2021