Lækker sommermad på menuen
Sommeren er endelig kommet - og det er tid til grillmad, salater og is
Det er sommer, solen skinner og livet leves udendørs - men hvad skal vi have at spise?
Biblioteket har bøger med opskrifter på lette sommermenuer og lækre grillretter. Vi har også inspirerende kogebøger med skønne salater, du kan bruge som tilbehør. Og selvfølgelig skal der være is til dessert! Det er nemt og hurtigt at lave sin egen hjemmelavede is, som kan serveres med sommerens friske bær.
Hjemmelavet is med kondenseret mælk
- 1,5 dl. mælk (gerne skummetmælk)
- 3 dl. fløde
- 1 tsk vaniljesukker
- ½ dåse kondenseret mælk
- 150 gram grofthakket chokolade
Pisk fløden til letpisket flødeskum.
Bland vaniljesukker i flødeskummet og tilsæt mælk og kondenseret mælk. Pisk let.
Hæld blandingen i din ismaskine og kør til isen tykner.
Tilsæt grofthakket chokolade.
Servér isen straks (hvis du kan lide softice-konsistens) eller sæt den i fryseren og lad isen tykne helt.
Har du ingen ismaskine, kan isen fryses i almindelig fryser i 4-5 timer.
Rigtig god sommer!
Lone Rahbek Christensen, bibliotekar
Udgivet: Fredag 18. juni 2021 • Opdateret: Fredag 18. juni 2021